Yrityksen vastuullisuustyön strateginen johtaminen

Yrityksen vastuullisuustyön strateginen johtaminen

Yrityksen vastuullisuustyö on parhaimmillaan kokonaisvaltaista, strategista ja vaikuttavaa toimintaa, jolla liitetään eettiset, taloudelliset, sosiaaliset ja ympäristönäkökulmat yrityksen liiketoiminnan ytimeen. Se ei rajoitu lakien ja säädösten noudattamiseen, vaan on aloitteellista ja luovaa toimintaa, joka luo arvoa yritykselle, sen sidosryhmille ja yhteiskunnalle. Vastuullisuustyön strateginen johtaminen on avainasemassa yrityksen pitkäaikaisen menestyksen ja kestävän Lue lisää…

Sidosryhmätyö

Ihminen sidosryhmätyön keskiössä pk-yrityksen vastuullisuustyössä

Pk-yrityksissä vastuullisuustyö on laaja ja moniulotteinen prosessi, joka vaatii hyvää suunnittelua ja tarkkaa resurssien hallintaa. Keskeinen osa tätä työtä on sidosryhmätyö, joka toimii perustana yrityksen kestävälle ja vaikuttavalle toiminnan kehittämiselle. Sidosryhmien tunnistaminen, analysointi ja aktiivinen vuorovaikutus niiden kanssa ovat avainasemassa, kun pyritään luomaan pitkäjänteistä arvoa yritykselle ja sen sidosryhmille. – Lue lisää…

Raha auttaa kasvamaan

Mikä yrityksen vastuullisuustyössä maksaa?

Vastuullisuustyön kustannukset: investointien tarve ja vaikutukset Vastuullisuustyö on yrityksille keskeinen osa tuloksellista liiketoimintaa, mutta silti se usein nähdään pelkkänä kustannuseränä. Vastuullisuustyön kustannukset syntyvät pääasiassa investoinneista ja resurssien käytöstä. Investoinnit voivat kohdistua esimerkiksi energiatehokkuuden parantamiseen, uudenlaisiin teknologioihin tai prosessien uudistamiseen, jotka kaikki voivat vaikuttaa merkittävästi yrityksen taloudelliseen tulokseen pitkällä tähtäimellä. Investointien Lue lisää…

Vastuullisuusstrategian rakentaminen

Mitä vastuullisuusstrategian rakentaminen vaatii yritykseltä?

Jokainen yritys hyötyy siitä, että sille tehdään vastuullisuusstrategia. Isommille yrityksille varautuminen lisääntyvään sääntelyyn ja ennakointi ovat merkittävässä roolissa. Lisääntyvä sääntely aiheuttaa myös sen, että pienemmätkin yritykset, joita varsinainen sääntely ei koske, joutuvat tekemisiin vastuullisuusasioiden kanssa viimeistään siinä vaiheessa, kun niiltä aletaan edellyttää vastuullisuusstrategiaa ja -raportointia osana toimitusketjua tai kilpailutuksiin osallistumista. Lue lisää…

Toimintaympäristön haasteet

Toimintaympäristön haasteet ja mahdollisuudet pienissä ja keskisuurissa yrityksissä

Pienten ja keskisuurten yritysten toimintaympäristö muodostuu monista tekijöistä, kuten henkilöstöstä, asiakkaista, markkinoista, kilpailusta tai vaikkapa lainsäädännöstä. Resurssit, eli käytännössä aika ja raha määrittävät myös usein liiketoiminnan ja sen kehittämisen puitteita erityisesti pk-yrityksissä. Julkinen keskustelu sekä yhteiskunnan ja sidosryhmien odotukset asettavat nekin askelmerkkejä myös pk-yritysten toimintaympäristölle. Menestyäkseen yrityksen on oltava aktiivinen Lue lisää…

Sidosryhmätyö

Sidosryhmätyö yritystoiminnan kehittämisen työkaluna

Yritystoiminnan – ja miksei instituutioiden ja yhdistystenkin – yhteydessä puhutaan paljon sidosryhmätyöstä ja siitä, kuinka tärkeää se on. Mitä ne sidosryhmät ovat, ja miksi työ niiden kanssa on niin tärkeää? Kukaan ei ole yksin, ei edes yksinyrittäjä. Aina hommassa on mukana joku, johon yrityksen toiminta vaikuttaa, tai joka omalla toiminnallaan Lue lisää…

Riskienhallinta

Riskienhallinta yritysvastuun työkaluna

Yritystoimintaan – niin kuin elämään yleensäkin – liittyy riskejä. Niitä ei kannata pelätä, eikä niitä tarvitse pelätä, varsinkaan jos tekee asialle jotain. Riskienhallinta on yksi yritysvastuutyön hyödyistä yrityksille, eikä sen merkitystä suinkaan pidä vähätellä. Riskienhallinta on kaiken yritystoiminnan tärkeä työkalu. Yrityksen kannalta riski kuvaa sitä mahdollisuutta, että tapahtuu jotain, mikä Lue lisää…