CSRD-direktiivin vaikutukset pk-yrityksiin

CSRD-direktiivi pk-yritysten vastuullisuustyön tukena: mahdollisuus suunnitelmallisuuteen ja vaikuttavuuteen

CSRD-direktiivi (Corporate Sustainability Reporting Directive) ja sen mukana tullut laajempi yritysten kestävyysraportointivelvoite puhuttavat yritysmaailmassa. Vaikka CSRD ja sen ESRS-standardit (European Sustainability Reporting Standards) eivät suoraan velvoita pienempiä ja keskisuuria yrityksiä, sen vaikutukset ulottuvat myös pk-sektorille. Kun suuret yritykset ja pörssiyhtiöt raportoivat vastuullisuustoimistaan entistä yksityiskohtaisemmin, vastuullisuusvaatimukset ja -odotukset heijastuvat väistämättä pk-yrityksiin, Lue lisää…

yritysvastuu, olennaisuuden arviointi

Olennaisuuden arviointi yritysvastuutyössä

Yritysvastuutyö on laaja kokonaisuus, johon liittyy paljon vaiheita ja työtä etenkin aloitusvaiheessa eli silloin, kun aletaan rakentaa yritykselle vastuullisuusstrategiaa. Olennaisuuden arvioinnilla on tässä merkittävä rooli, sillä kaikkea ei voi eikä kannata yrittää tehdä, vaan vastuullisuustyössäkin on keskityttävä yrityksen toiminnan olennaisiin vaikutuksiin, riskeihin ja mahdollisuuksiin. Keskittymällä olennaiseen saadaan vastuullisuustyössäkin aikaan parhaat Lue lisää…

CSRD-raportointi

Mitä yritysten vastuullisuusraportoinnin CSRD-direktiivin mukaiset ESRS-standardit pitävät sisällään – mitä asioita yritykset tulevaisuudessa raportoivat?

Tammikuussa 2023 voimaan astunut EU:n Yritysten kestävyysraportointidirektiivi (Corporate Sustainability Reporting Directive, CSRD) tuo yritysvastuun raportoinnin perinteisen tilinpäätösraportoinnin rinnalle yhdenvertaiseksi osaksi yrityksen tilinpäätöstä ja vuosikertomusta. Tämä on merkittävä muutos, joka asettaa askelmerkit koko yritysraportoinnin tulevaisuudelle kaikenkokoisissa yrityksissä. Direktiivin mukaisissa ESRS-standardeissa (European Sustainability Reporting Standards) määritetään tiedot, jotka yritysten on raportoitava olennaisiksi Lue lisää…